Zanimljivosti

Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne sa fudbalerima

Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne sa fudbalerima
Foto: Tanjug/AP | Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne sa fudbalerima

Burger King se javno izvinio zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s fudbalerima sa Svjetskog prvenstva, piše CNBC.

Korisnici društvenih mreža objavu Burger Kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki fast food lanac povukao s društvenih mreža, ona je i dalje nastavila kružiti privatnim kanalima.

Burger King je obećao ženama koje uspiju "prikupiti najbolje fudbalske gene" i "osiguraju uspjeh ruske nogometne reprezentacije u godinama koje dolaze" doživotnu zalihu burgera.

Danas su poslali saopštenje u kojem se posipaju pepelom i izvinjavaju svima koji su se zbog njihove objave osjećali neugodno.

"Žao nam je zbog očigledno uvredljive promotivne ponude koju je osmislio digitalni tim u Rusiji. Ovo ne predstavlja cijeli naš brend i vrijednosti i radimo na tome da se ovakve stvari više nikada ne ponove", saopštenju Burger Kinga.

Reklame u Rusiji često igraju na seksizam, posebno za vrijeme događanja poput Svjetskog prvenstva, protiv čega često protestuju ženske grupe.

(jutarnji.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije