Zanimljivosti

Potrošila 165.000 dolara za najveću kolekciju snježnih kugli na svijetu

Potrošila 165.000 dolara za najveću kolekciju snježnih kugli na svijetu
Foto: Pixabay | Potrošila 165.000 dolara da napravi najveću kolekciju snježnih kugli na svijetu
N.N.

Vendi Suen, pedesetogodišnja žena iz Kine, opsjednuta je snježnim kuglama. Osvojila je i Ginisov rekord za najveću kolekciju predmeta na svijetu.

Snježne kugle sakuplja već 20 godina, a od 2005. godine drži svjetski rekord. Ima 4.238 snježnih kugli, na koje je potrošila oko 165.000 dolara. Njena ljubav prema dopadljivim predmetima počela je kada joj je njen suprug Rejmond Čung, kupio prvu snježnu kuglu.

"Bila je to mačja snježna kugla s mišem unutra, ali to je kompjuterski miš od 24-karatnog zlata", rekla je kolekcionarka Vendi Suen. Dodala je da je ljubitelj mačaka, a da je njen muž rođen u godini miša po kineskom horoskopu.

"Na početku nisam imala toliko kugli, pa sam se fokusirala na količinu. Kasnije, kada je moja kolekcija dostigla broj od 3.500 snježnih kugli, ponestalo mi je prostora u stanu, pa sakupljam samo vrijdne i neobične kugle", istakla je Suen.

Sve svoje snježne kugle Suen čuva u prostoriji od 20 kvadratnih metara u svom domu u Hong Kongu.

U namjenskoj sobi je namještaj napravljen po mjeri, s rotirajućim vitrinama, gdje su kugle izložene po kategorijama i temama.Tu su kugle s likovima iz Diznijevih crtanih filmova, brendirane, s likovima životinja, sportske kugle....

Najskuplja snježna kugla je brenda Lui Viton, koja se prodaje po cijeni od 10.000 dolara.

"Snježna kugla je simbol ljubavi, a ja se u potpunosti slažem s tim", istakla je Vendi Suen.

(RTS)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije