Zanimljivosti

Restoran u Arizoni podstiče posjetioce da ližu zid od himalajske soli

Restoran u Arizoni podstiče posjetioce da ližu zid od himalajske soli
Foto: Facebook | Restoran u Arizoni podstiče posjetioce da ližu zid od himalajske soli

"The Mission", popularni restoran u Skotsdejlu u Arizoni, dobija veliku pažnju jer podstiče posjetioce da bukvalno ližu zid od ružičaste himalajske soli.

Jedna od posljednjih stvari koje biste očekivali da vidite ljude kako rade u restoranu, barem u onom koji navodno služi ukusnu hranu je lizanje zidova, a ipak je to upravo ono što mnogi posjetioci restorana “The Mission” rade posljednjih 17 godina.

I nije da osoblje i uprava ne znaju za to, naprotiv, oni su ti koji podstiču ljude da ližu svoj čuveni zid od ružičaste himalajske soli.

Smješten u Starom gradu Skotsdejlu, restoran je dugo bio poznat po svojim ukusnim jelima i zidu od ružičaste soli izgrađenom oko njegove kuhinje.

Prema VLBT3, glavni kuvar je bio taj koji je unio "slane cigle" kako bi doprinio ukupnom ambijentu mjesta i dao posjetiocima novi način uživanja u čašama tekile.

Polizati zid od ružičaste himalajske soli je to bila prvobitna ideja, ali ljudi su počeli da je ližu bez obzira da li piju tekilu ili ne.

Sada se postavlja pitanje da li je lizanje javnog zida od soli nehigijensko, i usput da li je to gadno? Mogli bi smo reći da, gadno je i nehigijensko.

Ali prema restoranu himalajska so ima svojstva samočišćenja, tako da postoji mali rizik od dobijanja bolesti. A ako to nije bilo dovoljno umirujuće, osoblje restorana takođe redovno briše zid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije