Zanimljivosti

Tajlanđanin otvorio lažnu prodavnicu da bi ukrao dijamant

Tajlanđanin otvorio lažnu prodavnicu da bi ukrao dijamant
Foto: Ilustracija | Tajlanđanin otvorio lažnu prodavnicu da bi ukrao dijamant

Tajlanđanin Pipatpongpat Suksavatpat je uhapšen i optužen za pljačku nakon što je uspješno sproveo sofisticirani plan, koji uključuje osnivanje lažne prodavnice nakita i namamljivanje indijskog biznismena tamo, kako bi ukrao vrijedan dijamant.

Pedesetdevetogodišnjak, koji je uhapšen, nekada je bio uspješan trgovac draguljima, ali su teška vremena nastupila kada je postao zavisan od kockanja prije nekoliko godina.

Bio je jedan od najbogatijih ljudi u Čantaburiju, a onda je odjednom doživio finansijski krah. Izdvojio je novac, kako bi iznajmio poslovnicu. koju je pretvorio u lažnu prodavnicu nakita i dragulja. Onda je tamo namamio indijskog trgovca draguljima, koji je imao dijamant vrijednosti 300.000 dolara. Nakon krađe dijamanta, Pipatpongpat je pobjegao. Sudeći prema policiji, mnogo je razmišljao o ovom planu. Prije nekoliko godina je upoznao prodavca dragulja po imenu Jain Vaipav na sajmu dragulja, s kojim je razmijenio brojeve telefona.

Ostali su u kontaktu poslije toga, a kada je prevarant saznao da je Vaipav spreman prodati dijamant vrijedan 300.000 dolara, počeo je da sprema svoj plan. Pipatpongpat je imao samo 40.000 da potroši na svoju prevaru - 10.000 je platio prostor u kojem je postavio lažnu prodavnicu dragulja samo sedmicu prije pljačke, a još 10.000 kako bi taj prostor zaista izgledao kao prodavnica dragulja. Ostatak novca je platio čovjeku s kojim je dogovorio da ga sačeka na motoru i pomogne mu pobjeći nakon pljačke.

Kada je sve bilo spremno, nazvao je Vaipava kako bi mu objasnio da želi da kupi dijamant, ali da bi ga morao vidjeti uživo.

Vaipav je prihvatio i odlučio posjetiti takozvanu prodavnicu dragulja. Kada su se sreli, Pipatpongpat je pregledao dijamant, ali je rekao da ga mora vidjeti i na prirodnom svjetlu prije nego što napravi odluku.

Čim je izašao iz prodavnice, zatvorio je vrata, koja su se automatski zaključala, ostavljajući svog partnera unutra. Čovjek kojeg je platio je došao i Pipatpongpat je pobjegao. Navodno, sve se desilo u tri minuta.

Pipatpongpat je uhapšen u petak, na granici, dok je pokušavao prebjeći u Kambodžu sa svojom ženom. Policiji je rekao da je već prodao dijamant jednom vijetnamskom biznismenu, za cijenu 20 puta manju od stvarne.

(Bangkokpost)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije