Zanimljivosti

Tajlanđanin živi s krokodilom već 20 godina

Tajlanđanin živi s krokodilom već 20 godina
Foto: Ilustracija | Tajlanđanin živi s krokodilom već 20 godina

Kanatip Natip, pedesettrogodišnjak iz Pitsanuloka, na Tajlandu, nikada nije brinuo o zaključavanju kućnih vrata kada izlazi, jer posjeduje u svom domu nešto puno bolje od psa čuvara.

Naime, Tajlanđanin dijeli svoj dom s odraslim krokodilom, koji je slobodan da se kreće gdje god želi, a koji ne prihvata nepoznate goste baš najbolje.

Natip je nabavio krokodila prije 20 godina, kao ljubimca za njegovo dvoje djece. Odveo ih je na farmu krokodila "Nakorn Sawan", a njima su se reptili svidjeli toliko da im je otac kupio ne jednog, nego dva krokodila.

Na početku su krokodili Tong i Ngern živjeli u njihovom porodičnom domu, ali kako je vrijeme prolazilo postalo je jasno da Ngern nije bio pogodan za život u kući, tako da su u dvorištu izgradili malo jezero i pustili Ngerna da živi tamo. Tong se sa druge strane osjećao prijatno u kući, gdje živi već dvije decenije.

Iako su Natipova dva sina odrasla i odselila se, Tong je još u kući i smatran je Natipovim trećim sinom. Natip je izjavio da je Tong oduvijek bio miran i da nikada nikome nije naudio. Najčešće provodi vrijeme sam, ispod malog drvenog stola na podu kuće. Srećan je dok god ima vode i hrane. Natip priznaje da krokodil nije životinja za maženje i igranje, tako da ga ne dodiruje često, mada mu Tong ponekad dopusti da ga mazi po krljuštima. Sve komšije znaju koliko je Tong pripitomljen, tako da, kada ga vide na ulici, ne zovu policiju, već samo jave Natipu da dođe pokupiti svog ljubimca.

(Odditycentral)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije