Zanimljivosti

Umjesto zubara čistač mu izvadio četiri zuba

Umjesto zubara čistač mu izvadio četiri zuba
Foto: Wikimedia | Umjesto zubara čistač mu izvadio četiri zuba

Jedan Turčin je morao da izdrži više od mjesec dana strašnih bolova nakon što mu je čistač koji se predstavio kao zubar na klinici u Istanbulu izvadio četiri prednja zuba.

Prema dokumentima koji se odnose na nedavno riješen slučaj podnijet Građanskom sudu u Istanbulu, 42-godišnji Hakan Jildırım, muškarac iz Istanbula koji patio je od jake zubobolje, pozvao je stomatološku kliniku u okrugu Kagıthane da zakaže hitan pregled.

Na njegov poziv se odazvao Džemal Šenaslan, koji se predstavio kao zubar i rekao Hakanu da dođe u kliniku uveče da pregleda njegov problem sa zubima i, nadamo se, riješi.

Kada se pacijent kasnije tog dana pojavio na klinici, dočekao ga je Šenaslan, koji se hvalio da je predavač na stomatološkom univerzitetu, kako bi se Iıldırım osjećao ugodnije. Jadnik nije ni znao da će uskoro doživeti najbolnije iskustvo u svom životu.

Nakon što je kratko pregledao pacijentove zube, Cemal Şenaslan mu je rekao da mu moraju biti izvađena četiri prednja zuba. Šokiran, Jildirim je rekao da, prema njegovim saznanjima, ne treba vaditi apscesirane zube, na šta je vidno iznervirani "zubar" odgovorio – "Da li me vi učite poslu?"

Pošto je upravo čuo kako se čovjek hvali da je predavač na stomatološkom univerzitetu, Hakan Iıldırım nije rekao ništa drugo.

Cemal Šenaslan je anestezirao 42-godišnjeg muškarca, a zatim je nastavio da mu vadi četiri prednja zuba, insistirajući da je to neophodno i uvjeravajući ga da će oni biti zamijenjeni mnogo ljepšom protezom.

Jildirim je izdržao bolnu proceduru i čak je platio naknadu od 1.000 turskih lira (35 dolara) koju je tražio "zubar". Zatim je otišao u apoteku sa receptom koji je potpisao Šenaslan.

Hakan Iıldırım je prvo počeo da sumnja da je napravio strašnu grešku vjerujući Šenaslanu kada je farmaceut pokušao da mu naplati recept. Njegovo obavezno zdravstveno osiguranje je trebalo da pokrije troškove, a farmaceut se složio, samo recept nije bio pečatiran od strane ljekara, tako da nije bio validan.

Sljedećeg dana, uprkos strašnom bolu koji je nastupio, čovjek se vratio u stomatološku kliniku, gdje se njegov svijet srušio. Tamošnji ljekar, čovek po imenu Ibrahim  Levent Ç.  nije imao pojma ko je on, a kada mu je Hakan rekao da ga je operisao Džemal Šenaslan, zubar  je djelovao šokirano i zbunjeno.

"Cemal je moj čistač, on dolazi i čisti uveče", rekao je zubar Jildırımu.

Sudski dokumenti pominju da je Hakan Iıldırım na kraju završio u hitnoj pomoći jer više nije mogao da izdrži bol. Lice mu je oteklo od otoka i imao je tragove modrica sve do ispod očiju. Očigledno, bol je postao podnošljiv tek nakon otprilike mjesec dana.

"Džemal Šenaslan je potpuno kriv u ovom slučaju", rekao je sudu advokat Hakana Jildırıma, Oguzhan Er.

"Klijent je osim oštećenja na tijelu bio i psihički traumatizovan. Iz tog razloga, želimo da se od Džemala Šenaslana (3.500 dolara) naplati 100 hiljada lira nematerijalne štete zajedno sa kamatama."

(Zanimljivost Dana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije