Zanimljivosti

Uštedite novac - poklone umotajte u stari novinski papir

Uštedite novac - poklone umotajte u stari novinski papir
Foto: N.N. | Uštedite novac - poklone umotajte u stari novinski papir

Osim dnevnih novina za umotavanje poklona mogu poslužiti i časopisi jer su njihove stranice obično dizajnirane da budu vizuelno privlačne. Oduševite svoje prijatelje tako što ćete omotač poklona prilagoditi njihovim interesima

Vrijeme je praznika, kupovanja poklona i darivanja. U prodavnicama možete pronaći veliki izbor papira za ukrašavanje sa motivima Nove godine i Božića, jednobojne u zlatnoj, crvenoj i drugim bojama... Ali možete proći i bez odlaska u prodavnicu i uštedjeti novac za ukrasni papir kojim biste umotali poklone za svoje najdraže. Zašto ne biste jednostavno svoj poklon umotali papirima koje već imate u kući.

Osim što ćete uštedjeti novac, na ovaj način brinete i o okolini. Novogodišnji ili božićni poklon možete umotati u stare dnevne novine. Jer, priznaćete, postoji nešto lijepo u ovom staromodnom pakovanju poklona. Svoj paket dodatno ukrasite mašnicama u različitim bojama, samo špagom da bi se ispratio starinski štih zamotavanja poklona, grančicom ruzmarina, kuglicama za jelku... mogućnosti je bezbroj, a vi dajte mašti na volju.

Stare mape takođe mogu biti idealne za pakovanje poklona. U poklon možete dodati i sliku mjesta koje želite da članovi vaše porodice ili prijatelji posjete u novoj godini ili pak sliku s nekog vašeg zajedničkog putovanja.

Osim dnevnih novina za umotavanje poklona mogu poslužiti i časopisi jer su njihove stranice obično dizajnirane da budu vizuelno privlačne. Oduševite svoje prijatelje tako što ćete omotač poklona prilagoditi njihovim interesima. Ukoliko neko voli kuvanje, umotajte mu poklon nekim stranama iz gastro-časopisa, ako je neko sportista, pronađite strane u časopisu koje su posvećene bavljenju fizičkom aktivnošću.

Sigurno u ormaru imate i korpu koju godinama ne koristite. Vrijeme je da je iskoristite i osmislite je upravo kao način da upakujete poklon. Uzmite staru korpu, na dno stavite novinski papir, oblijepite i ručku korpe papirom, zavežite mašnicu i korpu napunite slatkišima. Divan poklon, zar ne?

Svoje poklone možete umotati i u papirne vrećice koje se koriste za voće i povrće. Okolo omotajte različite trake, poprskajte bijelom bojom kako biste simulirali snijeg i vaš poklon je gotov.

Osim toga, poklon možete umotati u tkaninu i foliju. Spakovati poklon u tkaninu je vrlo jednostavno. Stavite poklon i krajeve zavežite tako što ćete formirati mašnu. Umotavanje poklona u foliji je možda i najednostavnije i najoriginalnije, a neće vam biti potrebne ni dodatne trake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije