Gadgets

AirPods slušalice su najveći pobjednik Svjetskog prvenstva

AirPods slušalice su najveći pobjednik Svjetskog prvenstva
Foto: N.N. | AirPods slušalice su najveći pobjednik Svjetskog prvenstva

Skoro svaki igrač svake reprezentacije – kada nije igrao na terenu – se pojavio noseći AirPods ili Beats slušalice. Baš je lako postati sponzor Svjetskog prvenstva, čak i bez zvaničnog sponzorstva.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu je jedan od onih masovnih događaja, koji se u gotovo svim državama slave poput državnog praznika, a desetine miliona ljudi napeto prate događaje iz utakmice u utakmicu (ukupno 3,2 milijarde gledalaca je pratilo SP 2014. godine). Ne čudi da se kompanije otimaju u pokušaju da postanu zvanični sponzori tog događaja. FIFA, upravno tijelo tog sporta, bi na ovogodišnjem prvenstvu trebala ostvariti oko 1,6 milijardi dolara prihoda samo od marketinga. To je prilično djelotvoran i skup marketinški alat.

Barem za one kojima je potreban.

Stvar je u tome što je Apple previše cool za korišćenje takvih sitničavih alata kako bi promovisali svoje proizvode. Njihovi proizvodi su jednostavno toliko popularni i cool da čak i ne moraju pitati fudbalske zvijezde da ih koriste ili nose. Kome treba bolja promocija od toga?

Najveći pobjednik ovogodišnjeg SP-a, barem s ovog gledišta, svakako su AirPods, koje su naizgled vrlo popularne među fudbalerima, iako ni Beats ne zaostaju. Sumnjate u to? Onda nam dopustite da vam pokažemo nekoliko odličnih fotografija.

Zanimljivo je da FIFA ima prilično stroga pravila kada se radi o onom što zovu “marketing iz zasjede”, kada brend plati igračima da nose ili koriste njihove proizvode prije ili tokom Svjetskog prvenstva, iako ta kompanija nije platila kako bi postala zvaničan sponzor Svjetskog prvenstva.

Zato bilo koji igrač kog vidite da nosi Beats slušalice prije utakmice, na primjer, ima Beats logo prekriven. Na AirPods slušalicama nije prikazan logo, ali je njihov dizajn toliko jedinstven da ih ne možete pomiješati s nekim drugim slušalicama.

(imagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije