Gadgets

Transparent sound predstavlja svoj prvi zvučnik od čelika

Transparent sound predstavlja svoj prvi zvučnik od čelika
Foto: N.N. | Transparent sound predstavlja svoj prvi zvučnik od čelika

​Ranije ove godine, skandinavska audio kompanija, Transparent Sound predstavila je pogodno nazvan Transparent Speaker zvučnik, kreiran od ojačanog stakla.

Proziran i diskretan, on je prije svega bio namijenjen minimalistima. Sada, ova kompanija ih Stokholma radi nešto sasvim suprotno tome i lansira zvučnik od čelika, koji je sve, sem providan.

Steel Speaker je ručni rad kovača Jonasa Majorsa. Majors se bavi reciklažom odbačenog sirovog materijala – on ga obrađuje, vari, polira i boji, kako bi mu dao izgled starog čelika. Što se dimenzija tiče, kockasti zvučnik mjeri oko 17 x 13 inča, a težak je oko 20 kilograma.

"Željeli smo da izazovemo sami sebe i pretvorimo crnu kutiju u skulpturalni komad, koji uzdiže savremeno dizajnirani enterijer, umesto da ga ometa", stoji u opisu zvučnika.

I dok Steel Speaker ima rock’n’roll estetiku, moramo priznati da je pun moderne tehnologije. On sadrži dva drajvera od tri inča, koja su uparena sa vuferom od 6.5 inča i ugradnim Class D pojačalom od 100 W.

Zvučnik takođe ima Bluetooth opciju, pa se može povezati sa Apple Airplay, Sonos, Amazon Echo i Google Chromecast, a kompatibilan je sa telefonima, tabletima i drugim uređajima, uz pomoć svog dualnog ulaza od 3.5 mm i USB porta.

Steel Speaker je deo Transparent Sound nove Upcrafted kolekcije, koju naziva “studijom materijala, tehnika i tekstura”. Linija se sastoji od tri ručno izrađena zvučnika, pri čemu je svaki kreiran od recikliranih materijala, uključujući drvo, čelik i kamen. Modeli od kamena i drveta će vas koštati po 1.650 dolara, dok Steel Speaker ima nešto višu cijenu koja iznosi 2.750 dolara.

S obzirom na rad koji je neophodan za kreaciju svake verzije, ovi zvučnici su dostupni u ograničenim izdanjima, pa će se čelična varijanta naći u vlasništvu samo deset srećnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije