Internet

Pratite nas na Google news

Dark mode za Google Chrome dobija poboljšanje

Dark mode za Google Chrome dobija poboljšanje
Foto: Ilustracija | Dark mode za Google Chrome dobija poboljšanje
N.N.

Dark mode za Google Chrome je dobrodošla promjena, ali je problem u tome što ne radi u svim aspektima ovog pregledača.

Srećom, Google kreće da popravlja ovo, a ažuriranje koje dolazi uskoro će promijeniti izgled jedne od važnijih stvari pregledača - skrol bar. Možda se čini kao ne pretjerano važna stvar, ali samo oni koji su koristili Dark mode znaju kako je kada vam jedan dio ekrana "bode oči".

Kako prenosi Tech Radar, za eksperimentalni Google Chrome Canary pojavila se nova eksperimentalna opcija koja će vam omogućiti da skrol bar više ne ruši cjelokupnu Dark Mode koncepciju, odnosno da ne "štrči".

Ovo je, bar za sada, moguće samo na onim internet-stranicama koje omugaćavaju Dark mode, a ažuriranje će važiti za Windows, macOS, ChromeOS i Linux.

Da biste isprobali funkciju prije ostalih (i prije nego što dođe na Google Chrome Stable), prvo provjerite da li je omogućen Dark mode (Za Windows 10 idete na Settings -> Personalization -> Colors -> Choose your default app mode -> Dark).

Zatim preuzmite i instalirajte najnoviju verziju eksperimentalnog Google Chrome Canary i u address bar ukucajte chrome://flags. Potražite "Web platform controls dark mode" i iz odaberite "Enabled". Ponovo pokrenite pregledač.

Prisutnost ove funkcije na "Kanarincu" ne znači da je u pitanju zagarantovana funkcija koja će se pojaviti i na pravoj Chrome verziji, ali generalno je dobar pokazatelj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije