Internet

Lego želi video igru nalik na Minecraft

Lego želi video igru nalik na Minecraft
Foto: Unsplash/Ivan Diaz | Lego želi video igru nalik na Minecraft

Kompanija Lego planira da pojača svoje aktivnosti na polju digitalnih igara, jer strahuje od toga da će svijet onlajn igara u velikoj mjeri poljuljati poslovanje koje se zasniva samo na plastičnim kockicama.

Lego planira da do kraja 2023. godine utrostruči broj programera i da zaposli njih 1800. Kompanija je, nakon što je 2003. godine bila na rubu propasti, razvila nove ideje i projekte koji su usmjereni ka digitalnim igrama. Na ovom polju, Lego je ostvario i uspjehe sa manjim igrama.

Ono što kompaniji nedostaje, jeste velika igra, a navodi se da je rukovodstvo Lega godinama frustrirano jer je propuštena prilika da se razvije igra kao što je Minecraft.

Lego sada sarađuje sa kompanijom Epic, koja stoji iza Fortnite igre. Dvije kompanije imaju plan da stvore metaverzum, koji bi bio usmjeren ka djeci i očekuje se da će biti predstavljen tokom narednih godinu dana.

Zvaničnici kompanije ističu da će kockice i dalje ostati u srcu poslovanja Lega, ali su one već sada povezane sa nekim digitalnim inicijativama - bilo da su u pitanju video igre ili TV emisije i serije.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije