Internet

Mask kupio Twitter

Mask kupio Twitter
Foto: Tanjug/AP arhiva | Mask kupio Twitter
Agencije

​Bord direktora Twittera odobrio je prodaju kompanije milijarderu Ilonu Masku za 44 milijarde dolara, saopštila je danas ta kompanija.

Ovim dogovorom jedna od najuticajnijih društvenih mreža na svijetu u potpunosti prelazi pod kontrolu najbogatijeg čovjeka na svijetu prema listi Forbsa.

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a postao jedan od najvećih akcionarMask je proteklih dana u više navrata isticao da je njegov cilj da ojača slobodu govora na platformi i da "otključa" izuzetan potencijal Twittera, podsjeća CNN.

On je u ponudi Twitteru naveo da je shvatio da Twitter mora da se transformiše u privatnu kompaniju kako bi se ostvario njegov cilj da ta društvena mrreža postane platforma za slobodu govora.

Do dogovora je došlo četiri dana nakon što je Mask predstavio finansijski paket kojim će podržati akviziciju. To je navelo odbor Twittera da ozbiljnije shvati ponudu, a mnogi akcionari tražili su od kompanije da ne dopusti da prilika za dogovor izmakne.

Prije manje od mjesec dana Mask je postao jedan od najvećih akcionara Twittera, a ponuđeno mu je i mjesto u odboru, što je on odbio.

On je 14. aprila iznenadio je industriju ponudom da kupi Twitter za 41 milijardu dolara.

Mask je prošle nedjelje istakao da je pripremio 46,5 milijardi dolara za kupovinu kompanije.

Ovim dogovorom, Twitter je prestao da bude javna kompanija kao što je to bio od 2013. godine, kada je ponuda iznesena u javnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije