Internet

Microsoft Loop aplikacija konačno dostupna

Microsoft Loop aplikacija konačno dostupna
Foto: Pixnio | Microsoft Loop aplikacija konačno dostupna

Trebalo je dvije godine, ali je Microsoft konačno spreman da dozvoli korisnicima da isprobaju Loop. Kompanija objavljuje svoju aplikaciju Loop u formi javnog pregleda na vebu, Androidu i iOS-u. Kao što je prikazano još 2021. godine, aplikacija omogućuje ljudima da rade na projektima sa komponentama koje se ažuriraju uživo i koje mogu da se integrišu u Microsoft 365 aplikacije kao što su Word i Outlook. Možete da postavite tabelu u Word dokument koja se ažurira kako je korisnici mijenjaju.

Takođe, Loop omogućuje da dodijelite zadatke (sinhronizovane sa Planerom i aplikacijom To Do). Zatim je moguće komentarisati, reagovati, dijeliti stranice projekta i pratiti napredak. Preko telefona možete da priložite fotografije dok ne koristite računar.

Naravno, Microsoft integriše AI u Loop. Microsoft 365 Copilot će ponuditi AI predloge koji omogućuju da korisnici odrade svoje zadatke. Možete koristiti Microsoft 365 Copilot kako bi kreirali tekst ili sumirali sadržaj dokumenata.

Za korištenje mobilnih aplikacija potreban je poslovni nalog, ali svako može da koristi Loop na vebu. Podrška za mobilne uređaje "stiže uskoro", navodi Microsoft. Iako je Microsoft 365 Copilot ograničen za korištenje, trebalo bi da bude dostupan u narednim mjesecima.

Ove promjene i integracija AI tehnologije su pokušaj da se objedine i sinhronizuju napori saradnje u eri u kojoj se emodžiji sve više koriste i ljudi napreduju u korišćenju aplikacija kao što su Asana (za praćenje zadataka) i Slack (za ćaskanje).

Microsoft jednostavno želi da ubijedi ljude da koriste njegove sisteme. Ovo, naravno, neće pomoći onima koji su lojalni Google-ovom paketu za produktivnost. Međutim, Microsoft će morati da ubijedi korisnike da Loop može da zamijeni gomilu kolaborativnih aplikacija koje se uveliko već koriste, navodi Engadget, prenosi PCpress.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije