Internet

Modovanje Android igara uskoro značajno lakše

Modovanje Android igara uskoro značajno lakše
Foto: Anton/Pexels | Modovanje Android igara uskoro značajno lakše

Modovanje (engl. modding) je ogromno u svijetu PC igara već godinama. U stvari, nekoliko modova je na kraju postalo samostalna hit frašiza. Recimo, "PUBG", svjetski popularna "battle royale" igrica, svoj život je započela kao mod za igru "Arma 3".

Međutim, modifikacija igara za Android nikad nije bila popularna aktivnost.

Međutim, Android emulator servis BlueStacks radi na tome da to promijeni. Kompanija pokreće Creator Studio i Creator Hub. Obje usluge dozvoljavaju svakome da modifikuje određene Android igre, a zatim i da ih podijeli sa zajednicom.

Besplatna usluga će imati tri nivoa modifikacije: osnovni, srednji i napredni.

Osnovni nivo će vam omogucćiti da se igrate sa filterima - zamislite Instagram filter koji se širi po cijeloj igri. Srednji nivo će vam omogućiti da promijenite događaje u igri, kao na primjer šta se desi kada pobijedite neki meč, recimo.

Konačno, napredno modiranje će vam omogućiti pristup 2D i 3D teksturama, omogućavajući vam da značajno promijenite igricu, uključujući stvari kao što je odjeća likova.

Najbolje od svega, ova usluga modifikacije Android igara je potpuno besplatna.

Uzimajući u obzir koliko je modovanje popularno u svijetu računarskih igara, zapravo je prilično iznenađujuće što je toliko dugo trebalo da se koncept prenese na Android.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije