Internet

NFT tržište je pred kolapsom

NFT tržište je pred kolapsom
Foto: Pixabay/Ilustracija | NFT tržište je pred kolapsom

Prodaja NFT-ova, odnosno nezamjenljivih tokena, je zabilježila pad od 92 procenta u odnosu na najbolji period iz prethodne godine.

Ovo su analize sajta NonFungible, koje potvrđuje i WSJ, a pokazuju da je NFT prodaja tokom ove nedjelje pala na dnevni prosjek od oko 19.000 a samo tokom septembra je imala prosječnu prodaju od 225.000.

Broj aktivnih novčanika na NFT tržištu je takođe imao značajan pad. Podaci pokazuju smanjenje od 88%, pa sada NFT novčanika ima oko 14.000, nakon što ih je tokom novembra bilo više od 119.000.

Izveštaj tvrdi da je zainteresovanost standardnih korisnika za NFT-ovima u velikom opadanju. Google Trends ističe da su pretrage termina NFT imale najviši stepen tokom januara, dok su u međuvremenu opale za oko 80 procenata.

Pored toga godišnji izvještaj GDC-a (Game Developers Conference), koji je sproveo anketu nad više od 2700 developera igara, sugeriše da velika većina njih nije zainteresovana za NFT.

Tokom prethodnog perioda bili smo i svjedoci da brojni vlasnici NFT-ova sada imaju velike poteškoće da ih prodaju, te da su investicije koje su ranije uložili u ove tokene sada neisplative jer su NFT-ovi izgubili vrijednost, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije