Internet

Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi

Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi
Foto: Pixabay | Novi izgled za Gmail stiže većem broju ljudi
N.N.

Google je u februaru počeo da isporučuje ažurirani korisnički interfejs za Gmail, koji više objedinjuje Meet, Chat i Spaces i primjenjuje više elemenata Material You dizajna.

Od danas, novi Gmail izgled će postati podrazumijevani i korisnicima će se pojavljivati čak i ukoliko oni to nisu tražili. Ne radi se o pretjerano velikoj izmjeni, ali Google sa ažuriranjem stavlja veći fokus na poboljšanom korisničkom iskustvu.

Razlike u odnosu na prethodni dizajn su suptilne, pa tako ažurirani interfejs kombinuje tastere za Mail, Meet, Spaces i Chat u jednu listu u vrhu lijevog menija. I dalje im je lako moguće pristupiti, sve je moguće imati odjednom na ekranu i korisnik lako može da pređe u razgovor u bilo kojoj sekciji.

Google navodi da korisnik može da izabere koje aplikacije će se naći u Quick Settings meniju, a tu je moguće i vraćanje na stari izgled Gmaila ukoliko to poželite.

Kompanija napominje da se radi o produženoj isporuci novog ažuriranja, pa bi moglo proteći i nekoliko nedjelja dok korisnici automatski dobiju ovu promjenu. Ukoliko ne možete da čekate, možete sami preći na novi dizajn u okviru brzih podešavanja.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije