Internet

Propusti TikTok-a: Podaci korisnika bili u opasnosti

Propusti TikTok-a: Podaci korisnika bili u opasnosti
Foto: Ilustracija | Procurili detalji o sigurnosnom propustu: Podaci korisnika bili u opasnosti

Popularna aplikacija TikTok imala je ozbiljne ranjivosti, zbog kojih su hakeri mogli da dobiju lične podatke i manipulišu korisničkim podacima.

Ovo je objavila kompanija za sajber bezbijednost Check Point, a radilo se o tome da su pojedini korisnici aplikacije TikTok slali poruke koje sadrže "zlonamjerne" linkove.

Ako se klikne na ove linkove, napadači bi mogli preuzeti kontrolu nad korisničkim nalozima, a iz kompanije su našli i na sigurnosni propust koji bi omogućio hakerima da dobiju lične podatke sa internet stranice TikTok-a.

Check Point je ukazao na ove propuste 20. novembra prošle godine, a do 15. decembra su ispravljene. TikTok je u izjavi rekao da se čini da propusti ni na koji način nisu bili iskorišćeni, piše sajt Engadget.

Kako je popularnost TikTok aplikacije porasla (preuzeta je više od 1,5 milijardi puta širom svijeta) tako je rasla i pažnja koja se obraća na njenu matičnu kompaniju, ByteDance.

Ova kineska kompanija ima veze sa kineskom vladom koje su dovele do zabrinutosti oko globalne nacionalne bezbijednosti u SAD. Prošle nedjelje je američka vojska odlučila da u potpunosti zabrani rad TikTok aplikacjie na svojim uređajima.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije