Internet

Trikovi za zanimljiv Instagram story

Trikovi za zanimljiv Instagram story
Foto: Malu Laker/Unsplash | Trikovi za zanimljiv Instagram story
N.N.

Instagram je već odavno omiljena platforma za zabavu i druženje.

Svi volimo da gledamo lijepe fotografije i video sadržaje, prenosi portal Ultra.ba.

Nekad se pitaš kako drugi ljudi naprave tako cool i zanimljive objave i story-je? 

Možeš i ti uz ovih par trikova!

Odaberi boju pozadine

Instagram ti za story nudi svega par boja kao pozadinu, ali isto tako ti nudi i opciju da napraviš svoju boju. Odaberi fotografiju koju stavljaš na story, izaberi u paleti za crtanje prvu olovku, pa odaberi boju koju želiš (dodatni trik: kada držiš boje par sekundi pojavi se paleta, gdje možeš miješati boje). Kada odabereš boju samo zadrži tap na pozadini još koji sekund i pozadina će biti promijenjena.

Dodaj sloj providne boje

Na svom story-ju, preko osnovne fotografije možeš staviti sloj providne boje, koju želiš. Možeš potom obrisati dijelove da istakneš ono najbitnije, ili da ostaviš tako i dodaš zanimljiv tekst. Kako da ovo napraviš? Kada otvoriš opciju story i odabereš fotku koju želiš da postaviš, odaberi opciju markera i boju, a zatim pritisni ekran bilo gdje i boja će se pojaviti. Dalje možeš dijelove brisati gumicom ili ostaviti tako.

Ubaci nove zanimljive fontove

Na instagram story-ju nema mnogo zanimljivih fontova. Tvoj story može da iskoči iz mase, ako koristiš Instagram fonts generator. Ovom sajtu može pristupiti sa telefona ili desktopa, ukucati tekst i kad odabereš željeni font, samo ga kopirati na story.

Promjeni boju Question stikera

Boju Question stikera možeš da promjeniš, tako što ćeš odabrati stiker, a zatim pritisnuti krug sa bojama. Pritišći, dok ne naiđe odgovarajuća boja.

Dodaj najljepše stikere

Postoje lijepi i zanimljivi stikeri za koje ne znaju svi. Mi predlažemo ove: sahexplica white, sahexplica black, mery.38, mery.38 boho (flower, books, coffee, love, home, beauty) , greendotori, gladdest, vipapier…

Story od stikera

Sad kad znaš koji su najljepši stikeri, možeš napraviti story samo od njih. Napravi pozadinu kao u prvom triku i dodaj stikere. Dodaj pored stikera tekst za dodatni opis.

Na sličan način ove trikove možeš primijeniti i na Instagram video opcijama i reels-u. Ovi trikovi će ti pomoći da "otključaš" svoju maštu i produkuješ još zanimljivije stvari.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije