Internet

Twitter dobija novu funkciju

Twitter dobija novu funkciju
Foto: Piqsels / Ilustracija | Twitter dobija novu funkciju
N.N.

Aplikacija Twitter dobila je zanimljivu funkciju - "Safe Mode".

Safe Mode će biti jedna od inovacija koje će biti implementirane u "sigurni režim rada", a korisnici će moći, pored blokiranja naloga koji krše pravila ove društvene mreže, da ih "utišaju", odnosno da ne dobijaju obavještenja o njima.

Twitter će, inače, automatski označavati naloge koji su skloni digitalnom zlostavljanju i prepoznati su kao "spam", pa će tako i ograničavati načine na koje ti nalozi mogu da vrše interakciju sa vašim nalogom, prenosi portal "The Verge".

Ovo je još jedna u nizu finkcija koje Twitter uvodi u cilju smanjenja broja zlonamjernih i uvredljivih poruka, a pored toga, već je uvedeno i mnoštvo drugih alata koji "filtriraju" uvredljive objave.

Osim ove funkcije, tu je i još jedna koju je Twitter nedavno uveo - Super Follows, opcija koja omogućava korisnicima sa velikim brojem pratilaca da dodatno zarade.

Naime, oni mogu da naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju na svom profilu, ali klasične objave i dalje svima ostaju dostupne. Oni koji spadaju u "Super pratioce" imaju pristup posebnim grupama, dodatnim tvitovima i slično.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije