Nauka

Tesla kuća budućnosti štiti od nuklearnih napada

Tesla kuća budućnosti štiti od nuklearnih napada
Foto: N.N. | Tesla kuća budućnosti štiti od nuklearnih napada

​Skloništa za slučaj apokalipse postaju sve popularnija, pa se trendu pridružio i novi projekat koji donosi planove za cyber-kuću koja je inspirisana kompanijom Tesla.

Cyberhouse je dizajnirana da štiti od nuklearnih prijetnji, a u svom sklopu ima i lift koji je napravljen specijalno za Cybertruck. Radi se o projektu koji je osmislila grupa ruskih arhitekata u okviru agencije MODERN HOUSE, inspirisana upravo Cybertruck-om. Planovi se još uvijek nalaze samo na papiru, a eksperti koji iza njih stoje objašnjavaju da se radi o konstrukciji koja je, baš kao i posljednje Tesla vozilo, dizajnirana za život u post-apokalipsi.

Cyberhouse je zapravo luksuzni bunker na više nivoa, a zidovi su napravljeni od ojačanih betonskih blokova i čelika, pa korišćeni materijali smanjuju uticaj spoljašnjih faktora. U centru građevine nalazi se atrijum sa liftom za Cybertruck, a kuća mjeri 300 kvadratnih metara i planirano je da se u nju smjesti 6-7 ljudi. Početna cijena je 865 hiljada dolara, u šta je uključena samo osnovna konfiguracija.

(InsideEVs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije