Okolina

Na vidiku reciklažno dvorište u Medenom polju

Na vidiku reciklažno dvorište u Medenom polju
Foto: Ilustracija | Na vidiku reciklažno dvorište u Medenom polju

BANJALUKA - Reciklažno dvorište prema planu Gradske uprave trebalo bi da bude izgrađeno na lokaciji Medenog polja u naselju Ada.

"Grad ima urađen projekat izgradnje reciklažnog dvorišta. Radi se o velikoj investiciji koju sam grad ne može da realizuje, pa smo aplicirali na javni poziv Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS s projektom izgradnje reciklažnog dvorišta", kazali su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je značaj ovog dvorišta veliki jer se radi o gradu sa 200.000 stanovnika, a izgradnjom bi se smanjile količine mješovitog otpada koji se odlaže na deponiju.

Građanima bi reciklažno dvorište služilo da mogu svojim vozilom odvoziti krupni otpad, koji se sada odvozi u okviru tradicionalne akcije uređenja grada.

"Stanovnici bi imali mogućnost da različite vrste otpada odlože na propisan način te bi jedan dio otpada bio recikiliran i iskorišten za dalju upotrebu", objasnili su u Gradskoj upravi. Građani, takođe, smatraju da bi grad trebalo da ima jedno takvo mjesto za odlaganje otpada.

"Reciklažno dvorište bi bilo od velikog značaja, jer bi građani imali mjesto gdje bi odlagali krupni otpad. Smatram da bi na taj način i broj divljih deponija s krupnim otpadom bio manji", kazao je Banjalučanin Vladimir V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije