Svemir

Američka vojska potvrdila: Ovo su snimci NLO-a

Američka vojska potvrdila: Ovo su snimci NLO-a
Foto: N.N. | Američka vojska potvrdila: Ovo su snimci NLO-a

​Američka ratna mornarica potvrdila je autentičnost snimki koje prikazuju neidentifikovane leteće objekte, ali istovremeno izjavila kako nema saznanja o kakvim se tačno objektima radi, piše CNN.

"Objekti uočeni na tri vojne snimke klasifikovani su u neidentifikovane leteće objekte“ potvrdio je za CNN Joe Gradisher, portparol Ratne mornarice SAD-a, prenosi Index.

Na snimcima koje je između decembra 2017. i marta 2018. objavila organizacija "The Stars Stars Academy of Arts & Sciences" primjećuju se brzo pokretni duguljasti objekti koji su snimljeni infracrvenim senzorima, a na video materijalu iz 2004. vidi se kako su senzori pratili neidentifikovani objekt koji je u jednom trenutku skrenuo nevjerojatnom brzinom.

"Dugi niz godina naši piloti nisu prijavljivali viđenja neidentifikovanih leteći objekata (eng. unidentified aerial phenomena, UAP), uglavnom zbog stigme vezane uz prethodnu terminologiju i teorije", rekao je Gradisher.

Podsjetimo se, u junu ove godine grupa američkih senatora, među kojima se nalazio i potpredsjednik Obavještajnog ureda Senata, imala je povjerljiv sastanak na kojem se govorilo o nizu viđenja neidentifikovanih leteći objekta (UAP) koje je službeno prijavila američka ratna mornarica.

"Ako piloti prijave moguću opasnu situaciju koja ometa letenje ili obuku, onda senator Warner želi znati što se tu zbiva. Nije bitno radi li se o meteorološkim balonima, malim zelenima ili o nečemu sasvim trećem. Ne želimo da naši piloti nepotrebno ugrožavaju svoje živote“, izjavila je za CNN Rachel Cohen, portparol senatora Marka Warnera.

Predsjednik Donald Trump potvrdio je kako je informisan o izvještajima pilota ratne mornarice koji su uočili neidentifikovane leteće objekte.

"Imao sam jedan vrlo kratak sastanak o tome", rekao je Trump u lipnju za ABC News.

"Vjerujem li u to da se radi o vanzemaljcima? Ne osobito", dodao je.

Izvješća pilota

Nekoliko pilota ispričalo je o višestrukim susretima s NLO-ima koji nisu imali vidljivih motora ili ispušnih plinova koji se mogu registrirati u području infracrvenog zračenja.

Službenik ratne mornarice izjavio je za CNN kako ona ne vjeruje da se radi o  vanzemaljcima.

"U posljednjih nekoliko godina zabilježeno je nekoliko izvještaja o neovlaštenim i/ili neidentifikovanim letećim objektima koji su se našli u vojno kontroliranom vazdušnom prostoru", navodi se u saopštenju Mornarice.

Ratna mornarica SAD-a smatra da takvi "upadi" u vazdušni prostor predstavljaju sigurnosni rizik.

"Zbog navedenih sigurnosnih razloga mornarica i ratno vazduhoplovstvo SAD-a (USAF) ozbiljno razmatraju i istražuju ova izvješća", piše u saopštenju.

Kako su izgledale letjelice?

Pilot ratne mornarice Danny Aucoin opisao je kako na neidentifikovanoj etjelici nije bilo vidljivog repa ili ispušnih plinova, a na raznim snimkama pilota uočljivo je njihovo oduševljenje izgledom i brzinom objekta.

“Izgledalo je kao da su svjesni da letimo pored njih. Aktivno su nas oblijetali“, rekao je Aucoin.

Drugi je pilot izjavio da je NLO izgledao kao kugla obavijena oko kocke i da ga je skoro udario koliko je brzo preletio pored njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije