Svemir

Pentagon zvanično objavio tri snimka na kojima je NLO?

Pentagon zvanično objavio tri snimka na kojima je NLO?
Foto: N.N. | Pentagon zvanično objavio tri snimka na kojima je NLO?

Američki Pentagon objavio je tri video-snimka na kojima se vidi kako se američki vojni piloti susreću, čini se, s neidentifikovanim letećim objektima.

Snimci, sa kojih je prethodno skinuta oznaka povjerljivosti, prikazuju misteriozne letelice bez krila koje lete hipersoničnim brzinama bez ikakvog pogona, a napravljeni su 2004. i 2015. godine, prenosi britanski Gardijan.

Zrnasti video-snimci, za koje Pentagon kaže da prikazuju neobjašnjive vazdušne pojave, procurili su u javnost i ranije, a neki vjeruju da prikazuju vanzemaljske leteće objekte.

Pentagon je saopštio da je objavio snimke kako bi "razjasnio bilo kakve zablude javnosti o tome da li su snimci koji kruže stvarni ili ne, ima li ili nema više video-zapisa", navedeno je u saopštenju američkog Ministarstva odbrane.

"Nakon detaljnog pregleda, odeljenje je utvrdilo da autorizovano puštanje ovih poverljivih video-zapisa ne otkriva nikakve osjetljive sposobnosti ili sisteme i ne ometa naknadne istrage upada u vojni vazdušni prostor neidentifikovanih vazdušnih pojava", navodi se u saopštenju.

Video-snimci su se u javnosti pojavili 2007. i 2017. godine, piše u saopštenju i dodaje se da snimljeni objekti "i dalje ostaju neidentifikovani". Američki CNN prenosi da je jedan od pilota koji je vidio NLO rekao da su se oni kretali na neobjašnjiv način.

"Kada sam mu se približio, on se neviđenom brzinom okrenuo ka jugu i nestao za manje od dvije sekunde. Izgledao je kao loptica za ping-pong koja udari u zid i odbije se u nepredviđenom pravcu", rekao je za CNN Dejvid Frejvor, penzionisani vojni pilot.

Bivši šef programa za povjerljive informacije Pentagona Luis Elizondo rekao je CNN-u još 2017. godine da postoje vrlo uvjerljivi dokazi da "možda nismo sami".

"Ove letjelice, nazvaćemo ih avioni, pokazuju karakteristike koje se trenutno ne nalaze u američkom inventaru, niti u bilo kojem stranom inventaru koji poznajemo", rekao je Luis Elizondo, koji je 2017. godine podnio ostavku u znak protesta zbog tajnovitosti programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije