Svemir

Prototip SpaceX Starship rakete ponovo implodirao tokom testiranja

Prototip SpaceX Starship rakete ponovo implodirao tokom testiranja
Foto: N.N. | Prototip SpaceX Starship rakete ponovo implodirao tokom testiranja

Poslednji test SpaceX Starship rakete, koji je održan tokom proteklog vikenda doživio je neuspjeh. Naime, raketa je implodirala na kompanijskoj test lokaciji u Boka Chica (Teksas). Nakon što je u petak uveče napunjena super-hladnim pogonskim gorivom, raketa se srušila, da bi se nakon toga lansirala u vazduh i raspala na dijelove.

CEO SpaceX-a, Ilon Mask, potvrdio je da je došlo do eksplozije. Video koji možete vidjeti ukazuje da je tom prilikom uništena i lansirna lampa. Uprkos tome Mask je na Twitteru objavio da se nada da će testiranje nove verzije Starshipa krenuti već za nekoliko dana, ali da će ona biti svedena na minimum funkcionalnosti apsolutno neophodnih za obavljanje testa.

Starship je raketa kompanije SpaceX dizajnirana da ponese ljudsku posadu u svemir, na daleke destinacije kao što su Mesec ili Mars. Do sada je kompanija napravila više različitih prototipa koje su posljednjih nekoliko godina testirane u Boka Chica-i. Međutim, kada je testiranje hardvera u pitanju, očigledno je da on još uvijek nije spreman za predviđeni zadatak, jer je i prethodni test (iz novembra prošle godine), završio na sličan način kao i ovaj poslednji.

(pcpress.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije