Svemir

Šef NASA: NLO - nešto jeste, ali ne znamo šta

Šef NASA: NLO - nešto jeste, ali ne znamo šta
Foto: Ilustracija | Šef NASA: NLO - nešto jeste, ali ne znamo šta

MIČIGEN - Iako NASA nema konkretne dokaze o postojanju vanzemaljskog života, direktor ove svemirske agencije Bil Nelson ističe da je zastrašujuće pomisliti da neko ima tehnologiju koju SAD nemaju.

U razgovoru pred studentima političkih nauka na Univerzitetu Virdžinije, Nelson je govorio o svjedočanstvima i susretima pripadnika američke vojske sa NLO.

"Oni (vojska) ne znaju šta je to i mi ne znamo šta je to. Nadamo se da nije riječ o neprijatelju ovdje na Zemlji koji ima takvu vrstu tehnologije. Ali, nešto jeste", naveo je Nelson.

Prema njegovim riječima, stalna NASA misija jeste da konstantno traži "koga sve ima u svemiru".

"Ko smo mi? Kako smo došli ovdje? Kako smo postali to što jesmo? Kako smo se razvili? Kako smo se civilizovali? Postoje li takvi isti uslovi tamo negdje u svemiru, koji ima milijarde drugih sunca u milijardama drugih galaksija. Meni je svemir nezamislivo veliki", istakao je Nelson.

On je naglasio da je svemir ogroman, te da nije realno misliti da u njemu samo ljudi predstavljaju inteligentan život, objavljeno je na YouTubu.

"Sada postoje još i teorije da postoje i drugi svemiri. Ako je to slučaj, ko sam ja da kažem da je Zemlja jedina lokacija oblika života koji je civilizovan i organizovan poput nas", naveo je Nelson.

Nelson je zagovornik svemirskih programa još od početka svoje političke karijere u sedamdesetim godinama prošlog vijeka.

On je i sam već bio u svemiru u okviru NASA programa "Spejs šatl", odnosno letio je u svemir u spejs šatlu "Kolumbija", gdje je sa još šest astronauta proveo šest dana u januaru 1986. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije