Svemir

Zemlji se približava asteroid: NASA navodi da nema opasnosti

Zemlji se približava asteroid: NASA navodi da nema opasnosti
Foto: Ilustracija | Zemlji se približava asteroid: NASA navodi da nema opasnosti

Ove sedmice će se Zemlji približiti asteroid kojeg je NASA označila kao "potencijalno opasnog" i dala mu ime 1999 CF22, ali z NASA-e javljaju da nema potrebe za bježanjem u atomske bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenost od naše planete.

"Možemo sa sigurnošću reći da u slijedećih nekoliko stotina godina neće postojati mogućnost da veliki objekti pogode Zemlju",  prenosi izjavu Agencije britanski Sun.

Asteroid -1999 VF22 je jedan od nekoliko većih svemirskih kamenčića koji se ove sedmice  približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži popularni londonski Big Ben.

Drugi asteroid, nazvan 2019 CY1, biće nam blizu već danas. Asteroid prečnika 45 metara, proletjeće kraj naše planete brzinom od 30,000 m/s.

Iz NASA-e su se prošlog mjeseca našalili i na pitanja i strahove oko smaka svijeta, odgovorili da će reći svijetu bude li opasnost od uništavanja naše planete, radije nego da to drži u tajnosti, kako bi pomogla svojim najboljim inženjerima da prežive, navodi isti izvor.

 

 

 

---------------------------------

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije