BiH

Čavić predlaže Parodija za Šnjegotinog nasljednika

Čavić predlaže Parodija za Šnjegotinog nasljednika
Foto: Vladimir Stojaković | Čavić predlaže Parodija za Šnjegotinog nasljednika

BANJALUKA – Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, predložio je vladajućoj većini u RS da zamole "svog projatelja (Valentina) Incka" da za glavnog revizora imenuje Franciska Parodija, rezidentnog predstavnik MMF-a u BiH.

"Vlast će onda moći da se zadužuje do mile volje", rekao je Čavić i dodao da je vladajuća većina u svojoj bahatosti zaboravila na zakonsku obavezu da na istoj sjednici mora imenovati i nasljednika Duška Šnjegote.

On je reagovao na pismo Glavne službe za reviziju RS koja upozorava da 12. oktobra neće biti u mogućnosti da adekvatno funkcioniše zbog stupanja na snagu Odluke Narodne skupštine o prihvatanju ostavki glavnog revizora Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića bez imenovanja lica koja bi obavljala te funkcije.

"Osnovni cilj im je bio da otjeraju Šnjegotu s posla, da na sjednici ne bi mogao da obrazlaže svoj izvještaj", rekao je Čavić.

Dodao je da se sad pokazalo da je opozicija bila u pravu kad su tvrdili da vlast obamnjuje javnost da želi da se o Šnjegotinom izvještaju raspravlja.

Prema njegovim riječima ovaj postupak znači "ključ u bravu za Službu za reviziju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije