BiH

Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice

Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice
Foto: Anadolija | Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ako bude želje, biti uspostavljen naredne sedmice, kao i da je došlo vrijeme za formiranje Savjeta ministara, jer bi sve drugo bilo rizik.

Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru poslije sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom ocijenio da nema nijednog razloga da formiranje vlasti na niovu BiH čeka i da to treba završiti u naredne dvije sedmice, te da evropski put i kandidatski status nema alternativu.

Na pitanje da li će Savez za bolju budućnost biti dio vlasti, Čović je odgovorio da ne odlučuje on ko će biti bošnjački predstavnici u vlasti.

"Srpska strana ima jasan kapacitet, hrvatska isto. Vjerujem da će i bošnjačka tražiti slično. Pokušavaju duže vremena, to su nazvali bošnjački blok. Vjerujem da je došlo vrijeme da formiramo Savjet ministara, jer sve drugo bi bilo rizik", rekao je Čović.

Čović je istakao odličnu saradnju HDZ-a i SNSD-a, te je pozvao i predstavnike trećeg naroda da s njima rade i grade.

"Imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. Naša saradnja se mora spustiti sa centrala stranke do najnižih nivoa", istakao je Čović.

On smatra da puno više treba raditi na zajedničkim projektima i životnim stvarima.

"Uz veoma korektan i transparentan pristup razmijenili smo mišljenja i zaključili da treba snažiti partnerstvo", rekao je je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije