BiH

Cvijanović i Višković razgovarali sa Zatlerom u Banjaluci

Cvijanović i Višković razgovarali sa Zatlerom u Banjaluci
Foto: Srna | Cvijanović i Višković razgovarali sa Zatlerom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Srpska posvećena procesu evropskih integracija, u skladu s pravilima i principima mehanizma koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

Tokom sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Zatlerom, Cvijanovićeva je naglasila potrebu zauzimanja pragmatičnog pristupa prema BiH, u pogledu ispunjavanja uslova koji se nalaze na njenom evropskom putu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o procesu evropskih integracija, dinamici realizacije ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije za BiH, kao i perspektivi dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

"Obostrana privrženost evropskom putu BiH"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, takođe se sastao sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom, a razmotrili su trenutne aktivnosti u vezi s procesom evropskih integracija, te naglasili obostranu privrženost evropskom putu BiH.

Sagovornici su razmijenili stavove o više zakona od značaja za evropski put BiH, sa posebnim osvrtom na prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH, koji je trenutno u parlamentarnoj proceduri, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je zahvalio Zatleru za nesebičnu podršku evropskom putu BiH, ističući da je Republika Srpska opredijeljena za proces evropskih integracija, kroz ispunjavanje uslova za sticanje statusa kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije