BiH

Direktor "Čistoće" optužen za nezakonita zapošljavanja

Direktor "Čistoće" optužen za nezakonita zapošljavanja
Foto: Arhiva | Direktor "Čistoće" optužen za nezakonita zapošljavanja

CAZIN - Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Sedina Šišića, direktora Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Cazina zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Optuženom se stavlja na teret da je kao direktor pomenute firme iskoristio službeni položaj tako što je, suprotno aktima preduzeća, protivpravno zaposlio E.A., R.B. i H.S.

Šišić je pri tome izbjegao da ispuni neophodni zakonski uslov kojim je regulisana obaveza rapisivanja javnog konkursa prilikom zapošljavanja, kao i posebne uslove koje zahtijeva određeno radno mjesto.

Šišić je s pomenutom trojicom zaključio ugovore o radu na određeno vrijeme, pri čemu H.S. nije ispunjavao ni posebne uslove  za zasnivanje radnog odnosa,  te svoj trojici pribavio korist u vidu protivpravnog zapošljavanja  u JKP "Čistoća", kao i prava i privilegija koje proizlaze iz takvog radnog odnosa.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije