BiH

Dodik: Kandidovao sam se da dokažem da stranci nisu u pravu

Dodik: Kandidovao sam se da dokažem da stranci nisu u pravu
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Dodik: SNSD mora da vodi Srpsku, sve ostalo je avantura

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da se na opštim izborima kandidovao za predsjednika Republike Srpske da dokaže strancima da nisu u pravu i da je siguran u pobjedu.

Dodik je za RTS objasnio da se kandidovao da dokaže da stranci nisu u pravu i da ima podršku naroda za politiku koju vodi.

On je dodao kako i nije htio da ide u Sarajevo, koje je za njega grad inostranstvo.

Dodik smatra da bi Republika Srpska bila veoma uspješna država i da će to i biti jednog dana, pa da zajedno sa Srbijom ostvari san ljudi na ovim prostorima.

"Britanska politika na ovim prostorima antisrpska"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da britanska politika na ovim prostorima je antisrpska.

"Oni pokušavaju da Srbima učine što više štete", rekao je Dodik za Radio-televiziju Srbije.

On je podsjetio kako su stranci razoružali Republiku Srpsku, jer ona nema nijednu fabriku oružja za razliku od Federacije BiH, koja je značajan izvoznik municije.

Dodik smatra da se situacija u BiH uvijek mora pratiti, podsjetio je kako muslimani zaustavljaju projekte u Srpskoj, a napomenuo je i da BiH nije Sarajevo, ona je jednako Srbi, muslimani i Hrvati.

U vezi sa kandidatskim statusom BiH, Dodik smatra da mnogo nereda pravi briselska administracija.

On je podsjetio da je "EU rekla, ako BiH dobije status kandidata, onda nema visokog predstavnika i stranih sudija Ustavnog suda".

"Zato insistiram na tome da vidim da li će tako biti", rekao je Dodik i dodao da on BiH ne voli.

Kada je riječ o Rusiji, Dodik smatra da nikada neće ostaviti prijatelje, već da ostaje globalni igrač.

"SNSD mora da vodi Srpsku, sve ostalo je avantura"

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras u Banjaluci da ova stranka mora voditi Republiku Srpsku u godinama koje predstoje jer je to jedina partija kadrovski i na svaki drugi način sposobna da odgovori na sve izazove koji su pred Srpskom.

On je rekao da je SNSD jedina državotvorna stranka u Srpskoj.

"Mi smo vodeća partija i to smo pokazali u najsloženijim okolnostima i u izazovima s kojima smo se suočavali vodeći ovo društvo. Samo SNSD može da odgovori na sve izazove čuvajući naš način života i stabilnost Srpske. To smo radili i radićemo", rekao je Dodik.

On je rekao da svi u SNSD-u trebaju biti okupljeni oko ideje Srpske za koju se moraju boriti.

Dodik je rekao da je cilj očuvanje mira i stabilnosti u Srpskoj, obezbjeđivanje dovoljno hrane i energenata za stanovništvo, unapređenje standarda...

"Sve to može samo SNSD a sve drugo bila bi avantura. Zato je važno da naši kandidati pobijede na izborima. SNSD mora dobiti apsolutnu većinu kako bismo bili jaki u donošenju odluka u korist Srpske", poručio je Dodik.

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka večeras je predstavio predizborne kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izborna jedinicu tri gdje je nosilac kandidatske liste Vlado Đajić, kao i one za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinica jedan, gdje je nosilac liste Nebojša Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije