BiH

Dodik: Sve razvojne projekte u BiH staviti na odlučivanje

Dodik: Sve razvojne projekte u BiH staviti na odlučivanje
Foto: Srna | Dodik: Sve razvojne projekte u BiH staviti na odlučivanje

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a nakon sastanka delegacija ove stranke sa liderima HDZ-a, SDP-a i NiP-a rekao je da su se složili da se "kreira" na najvišem nivou sastanak sa Evropskom unijom.

Kako je rekao na tom sastanku razgovaralo bi se o tome kako i šta učiniti i šta EU misli da treba učiniti ovdje, a da se osjete opipljivi i vidljivi benefiti u tom pogledu kako ne bi bili dovedeni do toga da se stalo isporučuju neki novi zahtjevi koji su nejasni i daleki u pogledu benefita.

Osim Dodika, sastanku su prisustvovali i Zoran Tegeltija, minitar finansija i trezora BiH, zatim Eledin Konaković, predsjednik NiP-a i ministar spoljnih poslova te Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kao i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta minsitara BiH.

Na sastanku je dogovoreno i da se koalicioni partneri sastaju jednom u zadnjoj dekati svakog mjeseca te da će sljedeći sastanak biti održan već u aprilu, a da će domaćin biti bošnjačka struktura.

Takoše, na sastanku je dogovoreno i da se svi razvojni projekti u Bosni i Hercegovini stave na odlučivanje i da se shodno gotovosti tih projekata donose odluke kako za projekte za Republiku Srpsku, tako i FBiH, ali i Brčko distrikt i kantone.

"Želimo da što prije vidimo formiranje Vlade FBIH predvođenje Nikšićem i tek onda imamo jednu popunjenu strukturu i moj prijedlog će biti da iznađemo nove metode usaglašavanja različitih nivoa vlasti", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije