BiH

Dodik oštro odgovorio Ambasadi SAD u BiH

Dodik oštro odgovorio Ambasadi SAD u BiH
Foto: Arhiva | Dodik oštro odgovorio Ambasadi SAD u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da presude međunarodnih sudova za događaje u Srebrenici na koje se poziva američka Ambasada ne mogu se uzeti kao konačna istina, jer predugačak je spisak zločina počinjenih u svijetu koje nije procesuirao nijedan sud, uključujući zločine koje su počinili istomišljenici Majkla Marfija van granica SAD.

Dodik je izjavio Srni da SAD ne priznaju jurisdikciju međunarodnog suda za svoje državljane, ali ti isti sudovi su im relevantni za druge države.

Na pitanje da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su naveli da je, kako kažu, "Dodik, kao i uvijek, u krivu kada tvrdi da se nije dogodio genocid u i oko Srebrenice u julu 1995. godine", predsjednik Republike Srpske je naglasio da mu odavno već ništa ne znači šta će reći neko iz američke Ambasade i da ovo odgovara samo i isključivo zbog građana Republike Srpske.

"Kada jedno diplomatsko predstavništvo sebi dozvoli rječnik i konstrukcije trećepozivača iz vječne opozicije u BiH onda svi treba da stavimo prst na čelo. Svakim saopštenjem Ambasada SAD urušava ugled svoje države i osnažuje uvjerenje građana Srpske da ambasador Marfi nije dobronamjeran prema Srbima i Republici Srpskoj", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije