BiH

"Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku"

"Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku"
Foto: N.N. | "Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku"

BANJALUKA - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju i sahranu Širaku došla u Predsjedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsjedništva, nakon čega su druga dva kabineta bez usaglašavanja organizovala putovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Džaferović je na put otišao juče i čak se u Beču susreo sa hrvatskim članom Predsjedništva Željkom Komšićem, dodaje se u saopštenju.

Reagujući na netačne i tendeciozne navode u pojedinim federalnim medijima, u saopštenju je navedeno da je sve učinjeno sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donesenu odluku.

"To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju", navedeno je u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

PROČITAJTE JOŠ

"Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije