BiH

Godišnjica smrti: Kopanja udario temelj "Nezavisnih novina" koji je danas još stabilniji

Godišnjica smrti: Kopanja udario temelj "Nezavisnih novina" koji je danas još stabilniji
Foto: N.N. | Godišnjica smrti: Kopanja udario temelj "Nezavisnih novina" koji je danas još stabilniji

BANJALUKA - Trudio se da pomogne drugim ljudima, surovi profesionalac kojem je mir na ovim prostorima bio imperativ. Bio je jedan od stubova medijske scene u Bosni i Hercegovini i čovjek koji je istinski vjerovao da je na ovim prostorima suživot moguć. Njegovim odlaskom, osim porodice, prijatelja i saradnika, izgubili su svi dobronamjerni ljudi ove zemlje.

Željko Kopanja, direktor i osnivač "Nezavisnih novina" i većinski vlasnik "Glasa Srpske", preminuo je na današnji dan prije šest godina u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci.

Tog 8. avgusta 2016. godine prestalo je da kuca srce čovjeka koji je sasvim sigurno obilježio medijsko nebo u Bosni i Hercegovini i sa svojim kolegama iz "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" pokušavao da utiče i stvara društvo za 21. vijek.

I danas, šest godine poslije, "Nezavisne novine" i "Glas Srpske" na istom su putu i u samom vrhu kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, koji se u dobroj mjeri oslanja na informacije koje objavljujemo i bez dodatnih provjera ih koristi kao relevantne.

Iako su se mnogi, posebno sa javne scene u Bosni i Hercegovini, pitali kako dalje i kako će "Nezavisne novine", "Glas Srpske" i Nes radio nastaviti dalje, novinari, urednici i svi zaposleni znali su kuda treba ići i kako nastaviti ono što je on započeo. Osnivajući "Nezavisne novine" i Nes radio, Kopanja je udario temelj koji je teško srušiti, a koji je danas još stabilniji i jači.

"Najveća zahvalnost koju možemo da mu iskažemo je da nakon šest godina trajemo i rastemo i da smo razočarali sve one koji su nam predviđali mučan kraj samo nekoliko mjeseci nakon Željine smrti. Trudimo se da budemo informativni, brzi i tačni, ne podliježemo tabloidizaciji i ne ulazimo u prizemne političke obračune. Redakcija nam je kao druga porodica, kako je i želio. Nadolazeću digitalizaciju medija i sam je predvidio, kada je i odlučio prije dvije decenije da podižemo portal - mlađeg, zahtjevnog, ali vrlo uspješnog brata. Trajaćemo, to je jedino što je želio za svoju redakciju", rekla je Sandra Gojković Arbutina, glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina".

Portal "Nezavisnih novina" danas je jedan od najčitanijih u BiH i okruženju, a kroz odgovoran i profesionalan odnos prema poslu i novinarstvu konstantno rastemo.

Tim sastavljen od profesionalaca i mladost i iskustvo u jednoj redakciji garancija su uspjeha jer se svakoj temi, vijesti i svemu što se objavi pristupa pošteno, odgovorno i bez bilo kakvih kalkulacija.

Naš trud, rad i zalaganje prepoznali su čitaoci koji nam sve više daju povjerenje, a ugled koji danas imamo obavezuje nas da nastavimo tamo gdje je Kopanja stao.

U budućnosti ćemo biti još bolji i čitaniji jer istina je jedino što ljude zanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije