BiH

Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske

Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske
Foto: Arhiva | Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske

BANAJLUKA - Tokom dvadeset godina mijenjao se svijet, mijenjale su se političke okolnosti, prošli smo mnoge turbulentne periode, ali jedno je ostalo isto – ideja na kojoj je PDP stvoren, a to je moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Srpska, ocijenio je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić danas, na dvadesetu godišnjicu osnivanja Partije demokratskog progresa koja je nastala 26. septembra 1999. godine.

"Prešli smo dug put – od vanparlamentarne opozicije, do vlasti na različitim nivoima, parlamentarne opozicije, jedini smo izlazili dobrovoljno iz vlasti kada smo uviđali da Republika Srpska ide lošim putem, a partneri ne žele to da mijenjaju. Preživjeli smo smjene i intervencije visokih predstavnika, montirane sudske procese, hapšenja, ali nikada nismo odustali od vrijednosti koji su nam putokaz od samog osnivanja", rekao je Ivanić.

Ivanić je rekao da je javnosti poznato da je on lider koji je nakon pobjede na izborima odlučio da se povuče sa čela stranke.

"PDP sam stvorio, zajedno sa svojim saradnicima izgrađivao, ali odluka da se 2015. godine povučem sa čela partije je bila jednostavna, iz jednog razloga – znao sam da je PDP snažna partija koju ostavljam u sigurnim rukama. Branislav Borenović je u prethodne četiri godine transformisao stranku, napravio uspješnu kombinaciju iskustva i mladalačke energije i ja ne mogu biti više ponosan nego što jesam na sve što je PDP danas", istakao je Ivanić.

Obilježavanje 20 godina od osnivanja PDP-a biće održano 28. septembra u Banjaluci, kada će biti održan i izborni Sabor Partije demokratskog progresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije