BiH

Izetbegović: O respiratorima sam pričala sa svakim, ali sa Novalićem - ne sjećam se

Izetbegović: O respiratorima sam pričala sa svakim, ali sa Novalićem - ne sjećam se
Foto: Fena/Arhiva | Izetbegovićeva: O respiratorima sam razgovarala sa svakim živim, ali ne sa Novalićem

SARAJEVO – U Sudu BiH, u sklopu predmeta "Fadil Novalić i drugi" danas svjedoći Sebija Izetbegović, dirketorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Izetbegovićeva je od strane Tužilaštva pitana da li je imala kontakte sa optuženima, ili bilo kojim službenikom Vlade FBiH u fazi nabavke respiratora.

"Ne sjećam se da sam razgovarala s premijerom, ali znam da sam tada razgovarala sa svakim živim o tome da nam trebaju respiratori, i s komšijama i sa svojom frizerkom, jer smo u komšiluku imali Bergamo", kazala je Izetbegović.

Ponovila je kako se ne sjeća da je konkretno kontaktirala premijera da bilo šta traži.

"Ne sjećam se. Nisam razgovarala ni s direktorom FUCZ-a, ni sa službenicima u Vladi FBiH", rekla je Izetbegović.

Dodaje kako je razgovarala sa Marinom Berom, doktoricom iz Federalnog ministarstva zdravstva, koja joj je rekla da će uputiti hitan zahtjev da se KCUS izjasni o potrebama za respiratorima.

Izetbegović je ranije kazala kako KCUS nije započeo nabavke pozivajući se na član 10 o javnim nabavkama s obzirom na to da joj nije bilo jasno objašnjenje direktora Agencije za javne nabavke Đenana Salčina na proširenoj sjednici Vlade FBiH 16. marta prošle godine.

Zbog nabavke 100 respiratora u vrijednosti od 10,5 miliona KM podignuta je optužnica protiv premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, federalne ministrice finansija Jelke Milićević, direktora "Srebrene maline" Fikreta Hodžića i tadašnjeg direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije