BiH

Konstituisana Grupa za socioekonomski odgovor na pandemiju

Konstituisana Grupa za socioekonomski odgovor na pandemiju
Foto: Savjet ministara | Konstituisana Grupa za socioekonomski odgovor na pandemiju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je danas konstitutivnom sjednicom Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju virusa korona na kojoj je razgovarano o njenom načinu rada.

Grupa za socioekonomski odgovor, formirana Odlukom Savjeta ministara, a imajući u vidu težinu i obim posljedica pandemije Kovida-19, odgovorna je za koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti po pitanju definisanja socioekonomskih mjera za odgovor na krizu izazvanu ovom pandemijom, te analizu situacije po pitanju socioekonomskih posljedica, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Grupa je odgovorna i za usaglašavanje i koordinaciju provođenja mjera po pitanju odgovora na socioekonomske posljedice i efekte izazvane pandemijom Kovida-19, te koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti radi obezbjeđivanja finansijskih sredstava za sve nivoe vlasti putem mobilizacije domaćih fondova i strane finansijske pomoći, uključujući i pomoć EU.

Ovom grupom predsjedava predsjedavajući Savjeta ministara, a podršku pri utvrđivanju politika Grupe za socioekonomski odgovor i administrativno-tehničku podršku pruža Savjetodavna grupa Fiskalnog savjeta BiH, navodi se u saopštenju.

Grupu za socioekonomski odgovor, osim Tegeltije, čine i Fiskalni savjet BiH, te ministri inostranih poslova u Savjetu ministara, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa kao i Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije