BiH

Merkelova sa Borenovićem: Podrška Njemačke svim razumnim i odgovornim stranama u BiH

Merkelova sa Borenovićem: Podrška Njemačke svim razumnim i odgovornim stranama u BiH
Foto: Ilustracija | Merkelova sa Borenovićem: Podrška Njemačke svim razumnim i odgovornim stranama u BiH

Njemački kancelar Angela Merkel u razgovoru sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem potvrdila je opredijeljenost za evropski put BiH, te naglasila da će podršku na tom putu imati sve ozbiljne, razumne i odgovorne strane u zemlji koje su spremne da kreiraju bolje odnose unutar BiH.

Borenović je tokom susreta Merkelovom u Pasau “prenio uvjerenje da u Republici Srpskoj i BiH u PDP-u imaju iskrene prijatelje i političke partnere koji su opredijeljeni da predano rade, kreiraju bolje odnose unutar BiH i približe Srpsku i BiH Evropskoj uniji”, saopšteno je iz PDP-a.

On je naglasio da ova stranka njeguje evropske vrijednosti i insistira na unutrašnjem dogovoru, kao ključnom preduslovu za smirivanje tenzija i put naprijed.

Sastanak Merkelove i Borenovića održan je tokom završnog predizbornog skupa Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) pred parlamentarne izbore koji će biti održani u nedjelju, 24. septembra.

Učešće na ovom skupu i sastanak sa Merkelovom rezultat su dugogodišnje saradnje koju PDP ima sa CDU, Hrišćansko-socijalnom unijom (CSU) i partijama desnog centra iz Njemačke.

U saopštenju se navodi da je ovaj sastanak potvrda da je PDP bio i ostao dio velike evropske porodice političkih partija.

Ovo je drugi susret Borenovića i Merkelove, a prvi se desio pred kraj prošle godine tokom kongresa Hrišćansko-demokratske unije u Esenu.

Tokom boravka u Njemačkoj, Borenović je razgovarao i sa poslanicima i ovogodišnjim kandidatima za savezni parlament Pasau i sa ostalim poslanicima saveznog parlamenta.

Sastancima su prisustvovali i međunarodni sekretar PDP-a Saša Milanović i potpredsjednik banjalučkog gradskog odbora stranke Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije