Ex -Yu

Filipa Kapisoda zbog ljubomore ubio Kseniju Pajčin

Filipa Kapisoda zbog ljubomore ubio Kseniju Pajčin
Filipa Kapisoda zbog ljubomore ubio Kseniju Pajčin

Prema prvim informacijama koje su se pojavile u medijima , motiv ubistva Ksenije Pajčin i samoubistva Filipa Kapisode je ljubomora. Nekoliko Ksenijinih prijatelja i poznanika, kao i anonimne izjave izvora bliskih istrazi potvrđuju te navode.

Izvor blizak istrazi ispričao je kako je svađa koja je na kraju očigledno dovela do jučerašnje tragedije počela još u nedjelju, nakon snimanja emisije "Ništa za sakriti" na TV Pinku. Radi se o emisiji u kojoj poznate osobe provode vrijeme s obožavateljem.

"Poslije snimanja emisije Filip je poludio od ljubomore. Otišao je u stan kod Ksenije i razvalio vrata. Potukli su se, a susjedi su zvali policiju. Nakon što su ih policajci uspjeli razdvojiti, njih dvoje su naglasili da se susjedi nemaju što miješati i da će njih dvoje sami riješiti probleme", naveo je izvor.

Ksenijini najbolji prijatelji istakli su da su se s njom dopisivali nekoliko sati prije nemilog događaja.

"Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija. Znamo da je Ksenija htjela prekinuti sa Kapisodom. No, uprkos tome, ona ga je jako voljela i to joj je teško padalo", naglasili su Ksenijini prijatelji.

Pojavile su se i spekulacije da je Pajčin bila trudna, te da je to možda imalo ulogu u motivu ubistva. Spekulacije o pjevačicinoj trudnoći već su neko vrijeme kolale medijskim prostorom, ali ona je sama to negirala. Ta će se činjenica utvrditi obdukcijom.

Tijela je pronašla Ksenijina majka

Tijela je u stanu na drugom spratu stambene zgrade u Voždovcu pronašla majka popularne pjevačice Ljubica Pajčin. Ksenijina majka je ušla u stan u kojem je živjela zajedno sa svojom kćeri i najprije primijetila lokvu krvi, a zatim ju je dočekao stravičan prizor. Ksenijino tijelo navodno je pronađeno u hodniku, a Filipovo u sobi, a pretpostavlja se da je pjevačica htjela pobjeći od poludjelog i naoružanog partnera.

Prema neslužbenim informacijama, policija je u istom stanu prije dva dana intervenisala zbog prijavljenog nasilja, ali tada nitko nije bio priveden.

Pajčin i Kapisoda u posljednje su se vrijeme često svađali. Mjesto ubistva obišli su ljudi iz samog vrha beogradske kriminalističke policije. Istraga je u toku. Tijela su prevezena u Institut za sudsku medicinu.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da je oko 19 sati prijavljeno da su Pajčin i Kapisoda pronađeni mrtvi u stanu. Susjedi su, prema njegovim riječima, oko 16.30 sati začuli dva pucnja.

Agencije javljaju da je najvjerojatnije riječ o ubistvu i samoubistvu i poziva se na neimenovani izvor iz MUP-a Srbije. Prema pisanju medija, Kapisoda najprije ubio Kseniju Pajčin hicem u glavu pa zatim i samog sebe, o čemu svjedoči podatak da je kraj njegova tijela pronađen pištolj.

Maneken je navodno imao prostrijelnu ranu na sljepoočnici, što ukazuje na samoubistvo, dok neki mediji javljaju da je Kapisoda pucao u sebi u usta.

Štampa  piše kako Pajčin ima ulaznu i izlaznu ranu na glavi, dok Kapisoda ima samo izlaznu ranu na tjemenu. Večernje novosti pišu da su Kapisodi usta bila puna krvi.

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu naložio je obdukciju i toksikološku analizu radi utvrđivanja uzroka smrti pop pjevačice i manekena, izjavila je portparol suda Dušica Ristić.

Ristićeva je rekla da će analize po naredbi istražnog sudije, koji je i obavio uviđaj, biti obavljene na VMA u Beogradu.

Kapisoda je bio ljubomoran i posesivan

Nakon što se pročulo da su Ksenija i Filip pronađeni mrtvi, u Nikšićku ulicu stigli su njihovi prijatelji i poznanici među kojima su bili i pjevačica Goga Sekulić i stilist Bane Dević. Među prvima je došao Goran Stojičević Karamela, koji je bio vidno u šoku. "Ne vjerujem da se ovo dogodilo. Noć prije tragedije dopisivao sam se sa Ksenijom. Bilo je oko dva sata poslije ponoći. Ne znam šta se dogodilo. Prije nekoliko dana je zbog njihove svađe intervenisala policija. Svi znaju da je Kapisoda bio jako ljubomoran. Njegova posesivnost je bila uzrok čestih svađa", kaže Stojičević.

Kseniju Pajčin smatrali jednom od najseksepilnijih žena u Srbiji

Ksenija Pajčin rođena je 3. decembra 1977. godine u Beogradu. Osnovnu školu "Filip Kljajić Fića" završila je na Banovom Brdu, a srednju Petu ekonomsku u Rakovici. Karijeru je započela kao plesačica u diskotekama, a nakon toga je postala članica grupe "The Duck" koja je postigla popularnost hitom "Dačo, volim te".

Ksenija se zatim bacila u solo vode i snimila prvi od svoja dva albuma, jednostavno naslovljen "Ksenija". Bila je i vlasnica plesne škole u Beogradu te nastupala na mnogim manifestacijama i natjecanjima, kao i na dobrotvornim koncertima.

Bila je voditeljica u emisiji Milovana Ilića Minimaksa na televiziji Palma. Kseniju Pajčin mnogi su smatrali jednom od najseksepilnijih javnih ličnosti u Srbiji, zbog čega je često bila tema raznih estradnih tračeva.

Filip Kapisoda rođen je 1987. godine u Cetinju, a bavio se rukometom kao i njegov brat Petar, koji danas igra za RK Bosnu, a u karijeri je branio boje Partizana, Crvene zvezde, ali i RK Zagreba.

Burna i teška veza

Ksenija i Filip imali su vrlo burnu i javnu vezu, punu prekida i pomirenja. Upoznali su se 2007. godine na Cetinju, ali vezu se započeli tek sljedeće godine. Ksenija je na Cetinju pjevala, a Filip je imao manekenski angažman. Pjevačica je pričala kako je konačno pronašle nekog tko joj potpuno odgovara, a bila je uvjerena da ih je spojila sudbina.

"Prvi put sam u situaciji da nekome ne moram ništa objašnjavati, da sve razumije i ne osuđuje me ni zbog čega. Znate i sami da većina muškaraca ne zna s jakim ženama, što nije slučaj sa njim. Navikao je na tračeve koji me prate i to ga uopšte ne muči. Sviđa mi se i to što smo nas dvoje i dalje prvo prijatelji, pa tek onda sve ostalo", ispričala je tada.

No, prošle godine se situacija zakuhala, i to kad je Kapisoda, koji je u javnosti bio poznat praktički isključivo kao Ksenijin dečko, otišao u Big Brother kuću.

Dok je bio tamo, pjevačica je javno rekla da oni više nisu zajedno. Filip je nakon izlaska iz kuće bio uvjeren da su njih dvoje još uvijek zajedno, ali ubrzo mu je porodica prepričala što se je Ksenija pričala dok ga nije bilo. Tada je odlučio odustati od veze.

No, krajem prošle godine, njih dvoje ponovno su se sreli, i to na promociji CD-a Marije Šerifović. Oboje su došli u društvu prijatelja, sjeli zajedno i počeli se smijati. Nakon promocije su zgradu napustili jedno s drugim i otvorena je nova stranica u vezi, koja je na kraju završila tragično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije