BiH

Novalić i Berton: Reformskim procesima ubrzati evropske integracije

Novalić i Berton: Reformskim procesima ubrzati evropske integracije
Foto: Vlada FBiH | Novalić i Berton: Reformskim procesima ubrzati evropske integracije

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i novoimenovani šefa Misije OEBS-a u BiH Brus Berton konstatovali su danas u Sarajevu da je jedini način za ubrzanje puta ka evropskim integracijama ubrzanje reformskih procesa.

Novalić je tokom susreta istakao da su, nažalost, reformski procesi usporeni zbog sukoba pojedinih interesa, te se iz tog razloga Vlada FBiH fokusirala na deset prioriteta bitnih za nastavak reformi.

Među njima su zakoni iz oblasti doprinosa, dohotka i zdravstva, te zakoni o registru boraca i o reprezentativnosti boračkih udruženja, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Federalni premijer je napomenuo da su bitni i infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja termoelektrana, auto-puta na Koridoru "Pet ce" i puteva u FBiH.

Među deset prioriteta je i stvaranje uslova za potpuno sprovođenje Zakona o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala.

Šef Misije OEBS-a u BiH ponudio je Vladi FBiH svaku vrstu pomoći da bi zadaci iz reformske agende bili što prije realizovani i na taj način postignut boljitak za građane FBiH i BiH i ubrzan put zemlje ka evropskim integracijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije