BiH

Nović: Incko želi da trijumfalno napusti BiH sa punim džepovima

Nović: Incko želi da trijumfalno napusti BiH sa punim džepovima
Foto: Arhiva | Nović: Ključna stvar za Incka je da trijumfalno napusti BiH sa punim džepovima

SARAJEVO - Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je Srni da nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Incka predstavlja još jedan udar na Republiku Srpsku i njene institucije, ali i na BiH.

Nović je ukazao da se nametanjem ma kojeg zakona dokazuje da se uopšte ne drži do institucija u BiH, ukazavši da to neće doprinijeti demokratizaciji odnosa u BiH i vladavini prava.

"Očigledno je da je sada ključna stvar za visokog predstavnika da trijumfalno napusti BiH nakog gotovo 13 godina sa punim džepovima novca koji ne bi mogao dobiti nigdje u cijeloj Evropi da je radio. Kada se sabere njegov rezultat rada - očigledno je da je mršav", rekao je Nović.

Nović je naveo da je od prije gotovo tri mjeseca kružio nacrt ovog zakona, koji je, kako je rekao, bio usaglašen unutar OHR-a sa nekim predstavnicima zemalja.

"Sada se samo tražio trenutak i saglasnost kada će biti objelodanjen", napomenuo je Nović.

On je izrazio bojazan da BiH lagano klizi i da će se vrlo teško moći izvući u evropske civilizovane zemlje.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije