BiH

Pandurević: SNSD uspio ekonomski potpuno urušiti Republiku Srpsku

Pandurević: SNSD uspio ekonomski potpuno urušiti Republiku Srpsku
Foto: Arhiva | Pandurević: SNSD uspio ekonomski potpuno urušiti Republiku Srpsku

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da su tvrdnje šefa Kluba poslanika SNSD-a Staše Košarca da je "SDS protiv gradnje auto-puta Banjaluka - Doboj najobičnija laž".

Ona je navela da Košarac i SNSD pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da je "SNSD juče bio jedina partija koja je glasala protiv Krivičnog zakona BiH kojim se licima koja se bore na stranim ratištima onemogućava da zatvorsku kaznu zamjene novčanom i da uslovno budu pušteni na slobodu", te da se ta partije na taj način promovisala u, kako kaže, zaštitnika onih koji se bore na strani "Islamske države".

"Neistine koje sije Košarac odraz su nemoći i frustracija SNSD-a jer je odustajanjem od referenduma o nezavisnosti, a potom i od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH ogoljena njihova politika manipulacija i laži. Strašno je da njihove frustracije idu dotle da se bore za 'ljudska prava i nediskriminaciju' radikalnih terorista i da glasaju protiv toga da društveno opasna lica koja se vraćaju sa stranih ratišta budu u zatvoru", rekla je Pandurevićeva, saopšteno je iz SDS-a.

Ona je dodala da svi koji su juče pratili sjednicu znaju da je odgođeno izjašnjavanje o svim međunarodnim sporazumima jer nije bilo nikog ispred Ministarstva finansija da poslanicima objasni zašto se BiH zadužuje kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj u iznosu od 74.800.000 evra i to za projekat "Politike javnih finansija".

Ona je dodala da se od tog iznosa, Republika Srpska zadužuje 29.800.000 evra i to ne za privredne projekte, nova radna mjesta, nego za, kako kaže, "bacanje novca u vazduh".

Pandurevićeva pita "šta se onda može očekivati od takvih 'ekonomskih reformi' Vlade Republike Srpske, osim da će novca za privredne aktivnosti i projekte biti sve manje jer će sve veći dio budžeta odlaziti na otplatu kredita, zbog čega će tek nastupiti pravi cunami odlaska mladih ljudi zbog gušenja svake perspektive ovdje"?

Ona je mišljenja da je "SNSD uspio ekonomski potpuno urušiti Republiku Srpsku, maskirajući sve to pričom o nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju iz SDS-a.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da su poslanici SDS-a u ovom domu, glasanjem za odgađanje izjašnjavanja o ratifikaciji Ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj, po ko za koji put djelovali na štetu Republike Srpske i njene političke i ekonomske stabilnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije