SP Qatar 2022.

BiH

"Nezavisne" saznaju: Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH

"Nezavisne" saznaju: Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH
Foto: Dražan Pozderović | Predsjedništvo SDS-a odlučilo, Šarović kandidat

BANJALUKA - Predsjedništvo SDS-a uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke koja se održava u četvrtak predložiće Mirka Šarovića, lidera ove stranka za kandidata za člana Predsjedništva BiH, saznaju "Nezavisne" novine.

Ovo je juče dogovoreno na sjednici Predsjedništva SDS-a, mada postoji mogućnost i da na samoj sjednici bude kandidovan još neko, što je ipak malo vjerovatno s obzirom da je Milan Miličević zvanično odustao od kandidature iako je bilo pokušaja na samoj sjednici Predsjedništva SDS-a da se vrati u trku.

Osim toga, SDS će u četvrtak potvrditi i izborne liste, a kako "Nezavisne" nezvanično saznaju još uvijek nije dogvoren nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske za izborne jedinice jedan i četiri.

Liste SDS-a za Parlament BiH nosiće Miladin Stanić, Mladen Bosić i Darko Babalj, dok će liste za NSRS između ostalih nositi Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica, Marinko Božović dok će listu iz izborne jedinice šest nositi aktuelni gradonačelnik Ljubiša Petrović ili aktuelni poslanik ove stranke Tomica Stojanović, dok će Milan Petrović iz Prnjavora nositi listu iz izborne jedinice dva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije