BiH

Savjet ministara bez saglasnosti o gasovodima

Savjet ministara bez saglasnosti o gasovodima
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Savjet ministara bez saglasnosti o gasovodima

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici nije postiglo konsenzus u vezi sa sporazumima koji se odnose na gasovode.

Pred ministrima je bio Prednacrt sporazuma između BIH i Republike Hrvatske za izgradnju gasovoda "Južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd-Posušje-Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar kao i Prednacrt sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna intekonekcija BiH i Republike Srbije" na pravcu Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će se generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH u najkraćem roku izvjestiti o daljem toku i potrebnim koracima u vezi sa ovim.

Inače, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH nedavno je govorio o tome kako Sarajevo blokira novi gasovod ispod Drine te najavio da će Republika Srpska insistirati u državnim institucijama da ovaj projekat bude realizovan.

"Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati ondaćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH", rekao je nedavno Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije