BiH

Sebija Izetbegović dobija otkaz na Medicinskom fakultetu?

Sebija Izetbegović dobija otkaz na Medicinskom fakultetu?
Foto: Facebook/Arhiva | Sebija Izetbegović dobija otkaz na Medicinskom fakultetu?

SARAJEVO - Nakon što je Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a oduzeto zvanje magistra, a nakon toga i titula redovne profesorice, njoj bi trebao biti uručen i otkaz na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, prenose mediji.

Ona je sa Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

"Dr. Sebija Izetbegović zaključila je sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu Ugovor o radu ne neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo. Navedeni ugovor o radu zaključen je po osnovu Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu broj 01-34-84/14 od 29. 01. 2024 godine kojom je dr. Sebija Izetbegović izabrana u zvanje redovne profesorice za oblast: Ginekologija i akušerstvo” na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Dana 29.03.2023.godine, Senat Univerziteta u Sarajevu donio je Odluku broj kojom se stavlja van snage Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o izboru dr. Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu", navodi se u obrazloženju.

Kako nezvanično saznaje portal "Avaza", kada Medicinski fakultet bude zaprimio odluku Senata o poništenju njenog izbora u redovne profesore, rješenje o otkazu će biti uručeno Izetbegović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije