BiH

Širom Republike Srpske vijore se srpske trobojke

Širom Republike Srpske vijore se srpske trobojke
Foto: Srna | Širom Republike Srpske vijore se srpske trobojke

DOBOJ, BILEĆA, HAN PIJESAK, NOVI GRAD - Srpske trobojke istaknute su danas u brojnim gradovima Republike Srpske, čime je simbolično iskazano protivljenje namjeri usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN kojom se srpskom narodu želi pripisati da je "genocidan".

Srpske trobojke istaknute su danas ispred brojnih institucija u Bileći.

Jedna od zastava vijori se i uz magistralni put Bileća-Trebinje, ispred portreta Gavrila Principa na jednoj od bilećkih stambenih zgrada.

Ispod te trobojke zalijepljen je plakat sa porukama o jedinstvu srpskog naroda na kome piše "Srpski narod nije genocidan".

Srpske trobojke vijore se i ispred zgrade opštine Bileća, bilećke Osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš" i drugih institucija i ustanova.

U Doboju su istaknute srpske trobojke čime se simbolično iskazuje protivljenje namjeri usvajanja sporne rezolucije o Srebrenici, kojom se nastoji urušiti ustavna pozicija Republike i srpskom narodu pripisati epitet "genocidnog".

O tome svjedoče istaknute zastave oko Parka narodnih heroja na raskrsnici ulica Hilandarska i Kneza Lazara.

Zastave Republike Srpske istaknute su i u Novom Gradu na zgradama institucija, ustanova i privatnim objektima, potvrđeno je Srni u Opštinskoj upravi.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Marinko Gačić rekao je Srni da će u 16.00 časova kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske biti zapaljene svijeće.

Zastave Republike Srpske istaknute su na zgradama svih institucija u opštini Krupa na Uni, potvrdio je Srni načelnik opštine Mladen Kljajić.

Povezana vijest:

Banjalučani se odazvali pozivu Vlade RS i istakli zastave Srpske

Građani Istočnog Sarajeva odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske i na prozorima i bilbordima istakli srpsku trobojku čime su i na simbolično iskazali protivljenje tendencioznom usvajanju rezolucije o Srebrenici kojom se pokušava uzdrmati pozicija Srpske u BiH, a srpski narod satanizovati i pripisati mu epitet "genocidnog".

O tome svjedoči i zastava istaknuta na prozoru stana na Trgu kralja Aleksandra.

Na bilbordu u Ulici vojvode Radomira Putnika piše "Mi nismo genocidan narod - pamtimo. Ponosni Srbija i Srpska".

Spasovdanska ulica, koja slovi za najljepšu u Istočnom Novom Sarajevu, dodatno je ukrašena zastavama Republike Srpske koje su istaknute na republičkim i gradskim institucijama.

I građani Pala su ukrasili svoj grad srpskim trobojkama.

Predstavnici Boračke organizacije opštine Han Pijesak, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, upalili su jutros u Spomen-sobi svijeće za duše srpskih boraca poginulih za Republiku Srpsku i u znak jedinstva u teškom vremenu.

U Spomen-sobi na Han Pijesku nalazi se 139 fotografija, među kojima su i fotografije 58 pripadnika 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske.

U minulom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja opštine Han Pijesak poginula su 82 borca Vojske Republike Srpske.

Na Han Pijesku jutros su zastave Republike Srpske postavljene na objekte javnih preduzeća i ustanova, kao i na više mjesta i porodičnih kuća.

Na zgradi opštine Mrkonjić Grad istaknuta zastava Republike Srpske kako bi se iskazalo protivljenje namjeri usvajanja rezolucije o Srebrenici UN.

Vlada Republike Srpske pozvala je institucije i građane da danas istaknu zastave Srpske i simbolično iskažu protivljenje namjeri usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači Njemačka i Ruanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije