BiH

Stevandić: Mogu da mrze, ali ne mogu da ukinu Republiku Srpsku

Stevandić: Mogu da mrze, ali ne mogu da ukinu Republiku Srpsku
Foto: Srna/Arhiva | Stevandić: Mogu da mrze, ali ne mogu da ukinu Republiku Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da ucjenama mogu da izglasaju, ali ne mogu srpski narod da učine genocidnim.

"Mogu da mrze, ali ne mogu da ukinu Republiku Srpsku", objavio je Stevandić na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks", prenosi Srna.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači NJemačka i Ruanda.

Za usvajanje rezolucije, koja neće biti obavezujuća, biće potrebna prosta većina članica – što uobičajeno iznosi 97 država od 193, koliko ih ukupno ima.

Rezoluciju u kojoj se dešavanja iz jula 1995. godine u Srebrenici kvalifikuju kao "genocid" predstaviće stalni predstavnik Njemačke u UN Antje Lenderce, koja je bila najaktivnija u antisrpskoj kampanji i u prikupljanju glasova za dokument i, između ostalog, putovala u Keniju i latinoameričke zemlje boreći se za svaki glas protiv srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije