BiH

Pratite nas na Google news

Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete od pandemije

Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete od pandemije
Foto: Nedžad Uglješa | Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete usljed pandemije
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozdavio je današnje usvajanje budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu i naglasio da će Savjet ministara pokušati da napravi fond sredstava koji će koristiti kao pomoć onima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije korona virusa.

Tegeltija je izjavio Srni da je usvajanje budžeta potvrdilo sve što je govorio u proteklim mjesecima, a između ostalog i to da će sredstava za održavanje izbora biti obezbijeđena bez obzira na budžet.

"Iako finsijska sredstva za održavanje izbora nisu bila upitna ni dok nije bio usvojen budžet, ono što je sada sigurno jeste da oni koji su protiv njihovog održavanja, sada nemaju nijedan argument za opstrukciju u vezi s održavanjem izbora", istakao je Tegeltija.

On je dodao da je sada sve na Centralnoj izbornoj komisiji, koja treba da provede procedure, i na građanima, koji treba da izađu na izbore.

"Ali ono što je sada svakako najvažnije jeste da se svi zajedno okrenemo privredi i saniranju štete nastale usljed pandemije virusa korona koja i dalje traje", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije