BiH

Trninić: Problemi oko pelješkog mosta nisu smetnja za most na Savi

Trninić: Problemi oko pelješkog mosta nisu smetnja za most na Savi
Foto: Arhiva | Trninić: Problemi oko pelješkog mosta nisu smetnja za most na Savi

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je nadu da ne postoji opasnost da problemi u vezi sa izgradnjom pelješkog mosta budu smetnja izgradnji mosta na Savi, jer je riječ o dva različita projekta.

"Kada je riječ o mostu u Gradišci, idemo u dobrom pravcu. Dugo vremena imali smo opstrukciju hrvatske strane koju smo riješili prije pola godine uz pomoć Evropske komisije", rekao je Trninić novinarima u Banjaluci.

Zahvaljujući tom dogovoru, kaže Trninić, prije nekolio mjeseci održan je sastanak u Gradišci na kojem nije bilo nikakvih spornih pitanja.

"Hrvatska strana nas je uvjeravala da je most u Gradišci jedan od njihova četiri najvažnija infrastrukturna projekta, te da će potrebnu građevinsku dozvolu pripremiti do kraja marta sljedeće godine", rekao je Trninić.

On kaže da je Republika Srpska, koja je završila svoj dio posla, insistirala da se realizacija ovog projekta ubrza formiranjem komisije koja će pripremati tendersku dokumentaciju kako bi odmah po dobijanju građevinske dozvole bio raspisan tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

"Trenutno nema ni jednog razloga da ovaj projekta ne ide u pravcu u kojem je dogovoren. Očekujem da će do jeseni početi radovi na mostu", rekao je Trninić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije